Aardbevingsbestendig bouwen

Aardbevingsbestendig bouwen

De provincie Groningen gaat gebukt onder de gevolgen van de gaswinning: schade aan bouwkundige en constructieve delen van woningen en gebouwen én toenemend risico op bezwijken van constructies. En daarmee is ook de veiligheid van mens en dier ernstig in het geding. Als landelijke organisatie voor staal in de bouw, heeft Bouwen met Staal de borging van constructieve veiligheid hoog in het vaandel. Daarom mobiliseert Bouwen met Staal de verschillende expertises binnen haar netwerk om de ontwerp- en bouwpraktijk te ondersteunen bij het effectief en efficiënt, aardbevingsbestendig ontwerpen en bouwen, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw. Recente activiteiten zijn de Technische Commissie Aardbevingsbestendig ontwerpen en het seminar ‘Aardbevingen in Groningen’.

Deze activiteiten krijgen een landelijk vervolg op de Nationale Staalbouwdag 2015, onder het motto: Op de Schaal van Staal.

Op het programma staan: keynote congreslezingen, het constructeursseminar ‘Sterk op de Schaal van Staal’ én het Aardbevingsbestendig Plein op de expo, hét epicentrum voor concepten, diensten en producten voor aardbevingsbestendig bouwen met staal.