Breakout-sessies

Dit jaar zijn er de volgende Breakout-sessies:

  1. Breakout sessie voor Ontwerpers
  2. Breakout sessie voor Staalbouwers

Breakout sessie voor Ontwerpers:

Best Green Steel Practices

concept-programma

Rembrandt van Rijnzaal (AFAS Theater)

v.a. 12.45 uur

Ontvangst

13.00 uur

Welkom

Schets thema ‘Best Green Steel Practices’, introductie programma, onderwerpen, sprekers.

moderator n.t.b.

13.10 uur

Tijdelijke rechtbank verhuisd

Na de komst van een permanente opvolger is de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam geheel gedemonteerd en in Enschede opnieuw gemonteerd voor een ‘tweede leven’ als bedrijfsverzamelgebouw.

spreker n.t.b.

13.30 uur

Suurhoffbrug versterkt (met staal, lijm en bouten)

Als eerste brug in Nederland heeft de Suurhoffbrug in de A15 ten westen van Rotterdam, gebouwd in de jaren ’70, een levensduurverlenging ondergaan door stalen platen zowel gebout als gelijmd op het bestaande rijdek aan te brengen. Door deze gecombineerde bevestigingsmethode kunnen de stalen platen niet verschuiven of vervormen. Een licht-gewicht bevestigingsmethode die zich bij uitstek leent voor oudere licht-gewicht brugconstructies.

Maarten Rikken (senior engineer ARUP)

13.50 uur

Vrachtgebouw 18 duurzaam ontmanteld

Staalconstructie, verdiepingvloer, dak- en gevelmaterialen, liften, sprinklersysteem, plafonds, deuren, meubilair, verlichting… bij de demontage van dit distributiegebouw met kantoren op Schiphol zijn heel veel onderdelen voorbereid op een tweede leven, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuw distributiegebouw. En dat hergebruik wordt er een stuk gemakkelijker dankzij zorgvuldige labelling van de vrijgekomen elementen en materiaalpaspoorten met informatie over herkomst, toepassing en staat van onderhoud.

Harry Hofman (regisseur Circulaire Grondstoffen, GBN)

14.10 uur

NTA hergebruik ’tweedehands’ stalen constructie elementen

Bouwprojecten waarin ‘tweedehands’ stalen elementen op grotere schaal worden hergebruikt, ze zijn nog dun gezaaid in Nederland. Dat komt ook omdat het huidige systeem voor het bepalen van de kwaliteit van stalen constructie-elementen zich richt op níeuwe elementen. Wie het systeem hanteert voor mogelijk hergebruik van elementen, loopt tegen allerlei obstakels aan. Een Nationaal Technisch Afspraak, een nationaal normdocument als aanvulling op het bestaande systeem, kan deze barrières wegnemen. De NTA helpt bij de kwaliteitsbepaling van her te gebruiken elementen en bij het inpassen van de bepalingsprocedure in de vergunningverlening.

Jan-Pieter den Hollander (projectleider Duurzaamheid, Bouwen met Staal)

14.30 uur

AFAS Theater

Als onderdeel van het AFAS Experience Center is het AFAS-theater een belevenis op zich. Toneeltoren en podium met rollenzolder zijn ondergebracht in een reusachtige rechthoek. Een uitgebreid programma van theaterzaal met 850 stoelen, auditorium, subzalen, foyers en entree is vervat in een imposante tweedelige dome: een akoestische binnenkoepel van gebogen stalen liggers en een thermische buitenkoepel, 42 m in diameter, opgebouwd uit holle stalen buizen die per zestal in een fraaie knoop bijeenkomen.

Robert Capel (Head of Design & Engineering Octatube)

14.50 uur

Round up

moderator

15.00 uur

Einde

——
Foto’s (v.b.n.b.): Tijdelijke Rechtbank (cepezed) • Suurhofbrug (ARUP) • Vrachtgebouw 18 (René van Zuuk Architekten) • hergebruik staalprofielen, Biopartner 5 (Popma ter Steege Architectten, © René de Wit) • AFAS Theater (Octatube).

Breakout sessie voor Staalbouwers (concept)

Meer informatie volgt