Algemene informatie

 

Bezoekers Nationale Staalbouwdag

De Nationale Staalbouwdag is het jaarlijks terugkerend info-event voor de brede Nederlandse (staal)bouw: van opdrachtgevers en ontwerpers tot en met staalbouwers, toelevanciers en producenten. De afgelopen jaren heeft de dag gemiddeld zo’n 1.600 bezoekers getrokken. Op de vakbeurs zijn circa 65 bedrijven en organisaties met een standpresentatie aanwezig.

De organisatie van de Nationale Staalbouwdag is in handen van Bouwen met Staal. De ingrediënten van de Nationale Staalbouwdag zijn:

Congres met lezingen en discussies over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal. Aan het congresprogramma wordt meegewerkt door bekende representanten uit de Nederlandse ontwerp- en bouwwereld, het onderwijs, de wetenschappen en verwante disciplines en vakgebieden.

Vakbeurs met stands van zo’n 65 bedrijven en instellingen zoals coaten en verzinken, ingenieursbureaus, software en verbindingsmiddelen.

Staalbouwpaviljoen op de vakbeurs, met presentaties door aanvoerders van ondernemende Nederlandse staalconstructiebedrijven over nieuwe en verwachte trends in de staalbouw.

Seminars met lezingen over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal.

Studentenprogramma: zo’n 400 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek ontmoeten hun toekomstige collega’s van ingenieursbureaus en doen verslag van hun activiteiten in het congres.

StudentenStaalprijs: uitslag en uitreiking van de jaarlijkse waardering voor afstudeerprojecten in staal.

Nationale Staalprijs: tweejaarlijkse prijs voor inspirerende stalen bouwwprojecten, met uitslag en huldiging van de winnaars op de Nationale Staalbouwdag. In 2018 wordt de Nationale Staalprijs uitgereikt.