Bouwen met Staal is druk in de weer met de samenstelling van weer een leerrijk en tegelijkertijd onderhoudend studentenprogramma op de Nationale Staalbouwdag. Als voorgaande jaren maken naar verwachting ruim 400 studenten bouwkunde en civiele techniek aan universiteiten, hogescholen en MBO-instellingen hun opwachting voor de persoonlijke ontmoeting met de praktijk van het opdrachtgeven, ontwerpen en bouwen met staal.

Het dagvullend programma start in de ochtenduren, ‘out door’ met groepsexcursies naar staalconstructiebedrijven, toeleveranciers en bouwprojecten in uitvoering.

Aankomst in de Kromhouthal staat gepland voor de vroege middag, ‘just in time’ voor het bijwonen van de uitreiking StudentenSTAALprijs in de congreszaal. Het trefpunt voor de studenten is het Studentenplein op de expo. Hier verzorgen architecten, constructeurs, bouwmanagers, maar ook vertegenwoordigers van studieverenigingen lezingen over interessante trends en wapenfeiten in het bouwkundig en civiel toepassen van staal. In de stands rondom het plein kunnen de studenten kennismaken met de sponsors van het Studentenplein.

Het precieze studentenprogramma wordt rondom de zomer van 2018 bekend gemaakt.