U zult ervan opkijken: Riwal laat zich zien op de Nationale Staalbouwdag met een roze hoogwerker. De verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks zet de roze reus in als onderdeel van ‘Pink Ladies’, een campagne die extra opbrengsten wil oogsten voor het borstkankeronderzoek Pink Ribbon. Naast het exemplaar op de Staalbouwdag heeft Riwal nog een tweede Pink Lady beschikbaar. Beide zijn te huur voor klanten van het bedrijf, niet alleen als ‘eyecather’ maar desgewenst ook voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Bij de huurprijs wordt € 10 extra per dag berekend ten bate van het goede doel. Aan het einde van de campagne worden al die extra tientjes door Riwal verdubbeld.

Alle tientjes helpen

Naast het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers, vindt Riwal het ook belangrijk om een goed doel te steunen. In Pink Ribbon heeft Riwal een uitstekende maatschappelijke partner gevonden, die door financiering van projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten borstkanker ondersteunt. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex-)borstkankerpatiënt. Op dit moment krijgt 1 op de 7 vrouwen in Nederland borstkanker. In 2018 werd 17.300 maal de diagnose gesteld. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Glenn Verburg, Algemeen Directeur Riwal Benelux: ‘De keuze om een campagne op te starten voor Pink Ribbon was snel gemaakt. Iedereen is binnen zijn of haar familie- en/of vriendenkring weleens geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte. Alle kleine beetjes helpen op weg naar een maatschappij waarin borstkanker geen dodelijke ziekte meer is. We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.’

Help ook mee

Riwal roept al haar medewerkers, klanten en andere geïnteresseerden op om deze campagne te ondersteunen door zelf een actie te starten of een bijdrage te leveren via de Pink Ribbon website onder ‘kom in actie’ (zoeken naar Team Riwal Hoogwerkers). Samen kunnen we het verschil maken en zoveel mogelijk geld ophalen voor borstkankeronderzoek!