De SNS draagt de Staalbouwdag een warm hart toe, zo blijkt ook dit jaar. De branchevereniging voor Nederlandse staalconstructiebedrijven heeft zich opgeworpen als Partner Staalbouwdag Digitaal 2020.

De Samenwerkende Nederlandse Staalbouw behoeft eigenlijk nauwelijks nog introductie. Maar voor wie ’t nog niet weet: sinds 6 mei 1993 behartigt de SNS de belangen van aangesloten staalconstructiebedrijven in ons land. Daartoe is de vereniging actief in het uitwisselen van informatie en kennis voor en over de staalbouw, óók internationaal als lid van de European Convention for Constructional Steelwork (ECCS).

Daarnaast zet de SNS zich in voor de kwaliteit en kwaliteitsborging van fabricage en montage van staalconstructies; bijvoorbeeld door het stimuleren en faciliteren van het opzetten en onderhouden van fabrieksprocesbeheersingssystemen (FPC) binnen staalconstructiebedrijven.

Veel van haar activiteiten doet de branchevereniging in samenwerking met verwante landelijke organisaties. Het SNS-secretariaat is sinds 1 januari vorig jaar ondergebracht bij Bouwen met Staal in Zoetermeer.

 

 

 

Tijdens de Staalbouwdag Digitaal 2020 neemt partner SNS het voortouw in de discussie over de staalbouw in én na coronatijd. De discussie, onderdeel van het Mainstage-programma, wordt gemodereerd door SNS-branchemanager Annamarie Hagoort (links). SNS-voorzitter Bob Evers zit in het discussiepanel.