De Nationale Staalbouwdag is vanzelfsprekend de dag voor de staalbouwers. Naast wetenswaardige lezingen op het congres en beurspresentaties van (onder meer) leveranciers aan de staalbouw organiseert Bouwen met Staal met medewerking van de SNS een speciaal programma ‘voor en door staalbouwers’ in het Staalbouwpaviljoen op de expo. Het programma voor 2018 wordt rondom de zomer bekend gemaakt.

Terugblik Staalbouwpaviljoen 2017

In twee sessies – ’s ochtends vanaf 11:00 uur en ter herhaling ’s middags vanaf 14:00 uur – werden staalbouwers in kennis gesteld van de jongste, belangwekkende trends in en voor de staalbouwbranche. De presentaties haakten in op:

  • Bob Soetekouw (algemeen directeur GB Steel Group) over energiebesparing in de staalbouw;
  • Robert Kwintenberg (directeur Van den Brink Staalbouw): LOGISTAAL, het nieuwe circulaire staalbouwconcept voor logistieke gebouwen;
  • Fred van Dam (directeur VDK Engineering): BIMmen: doe mee!;
  • Willem Pel (partner/senior adviseur Balance & Result organisatieadviseurs voor de bouw): state of the art in digitale informatie-uitwisseling in de staalbouw.

 

Na deze serie presentaties waren de bezoekers getuige van de lancering van de nieuwe brochure Smart Steel. Het ‘eerste exemplaar’ werd in het Staalbouwpaviljoen uitgereikt aan Hans van den Bersselaar (directeur Jos van den Bersselaar Constructie, namens Bouwen met Staal) en Henk Reimink (director Industry Excellence, World Steel Association).