Exposanten draaiboek

Belangrijk

  • Bezoek het evenement uitsluitend via een snelle PC/desktop/laptop en
  • Gebruik uitsluitend de laatste versie van Google Chrome of Firefox!

Bij gebruik van andere internetprogramma’s zoals Internet Explorer, Microsoft Edge of Safari en van een smartphone of tablet werkt Hopin niet of niet optimaal. Ook een Citrix- en VPN-verbinding wordt afgeraden.

Digitaal platform

De Staalbouwdag 2020 digitaal vindt plaats op 13 oktober via het online platform Hopin.

Test expo

7 oktober 10:00 uur – 12:00 uur
(Alleen voor exposanten: stand bezichtiging, uitleg systeem, etc).

Openingstijden expo

10:00 uur – 11:30 uur
12:00 uur – 14:30 uur
15:00 uur – 17:00 uur

Support pagina voor exposanten

Holland Contech & Proptech beheert het event programma en ondersteund ons daarbij. Op hun supportpagina kunt u alle informatie terug vinden, van hoe de standwebsite werkt tot aan tips & tricks. Zie ook:

Formulieren

Download hier de formulieren tbv:

Standinrichting

Wat te doen in een stand? Een tweetal opties waar je zelf tussen kan schakelen op ieder gewenst moment (nieuwe feature sinds 23 sep).

Tonen bedrijfsfilm

U plakt uw YouTube link van de desbetreffende film in de stand en alle bezoekers krijgen gelijk uw bedrijfsfilm te zien, altijd startend vanaf het begin.
Tip: u kunt ook een powerpoint presentatie omzetten in een film en deze laten afspelen.

Tonen standbemanning

Dit kan op 2 verschillende manieren:

  • Alle standhouders werken vanuit huis en zitten achter hun laptop/PC. Zodra de bezoeker binnenkomt zien zij meerdere gezichten (net zoals in TEAMS, Zoom, etc). Is er maar één standhouder, dan zien zij enkel deze persoon zitten.
  • Alle standhouders zitten bij elkaar in één ruimte, bijvoorbeeld bij elkaar op kantoor aan één grote tafel. Let op: hou rekening met van meerdere personen in 1 ruimte:
    • Maak gebruik van een goede microfoon in het midden van de tafel zodat iedereen goed verstaanbaar is.
    • Indien tafelgenoten ook tussendoor gaan videobellen (bijvoorbeeld bij de 1-op-1 gesprekken, dan zal in veel gevallen het geluid gaan ‘rondzingen’ waardoor alle standhouders in diezelfde ruimte voor bezoekers bijna niet verstaanbaar zijn. Zorg er voor dat u zich dan afwend of maak gebruik van oortjes met een microfoon (die het omgevingsgeluid weg filtert).

Standbemanning

Alle standhouders registreren zich via Hopin. Er wordt geen onderscheid gemaak tussen standhouders, bezoekers, sprekers, organisatie, etc. Iedereen maakt een account aan met dezelfde gegevens.

U heeft éen persoon opgegeven als coördinator beursdeelname. Deze persoon kan alle standbemanningsleden bij de stand betrekken zodra zij zijn ingelogd. De coördinator kan desgewenst ook bezoekers in de stand halen (bijvoorbeeld een deskundige/klant die graag digitaal in de presentatie wordt betrokken).

Uw film / standbemanningsruimte neemt ongeveer 3/4 van het scherm inbeslag. Aan de rechterzijde daarvan staan uw bedrijfsgevens zoals tenaamstelling en uw website link.

Bij een bemande stand is het gelijk duidelijk voor bezoekers wie de standbemanningsleden zijn.
Bij het tonen van een bedrijfsfilm echter niet. Geheel rechts staat er een chat open. Aangezien er GEEN foto’s van standbemanningsleden worden getoond, kunt u zelf in de chat eventeel de namen van uw standbemanningsleden hierin plaatsen. Mochten bezoekers graag een 1-op-1 gesprek aan willen gaan met u of uw standcollega, dan kunnen zij deze naam opzoeken in de module 1-op-1 netwerken en rechtstreeks contact opnemen.

Presentatie in de stand

Sommige standhouders willen graag een (Powerpoint) presentatie verzorgen in de stand. Net zoals bij TEAMS, ZOOM, ed kunt u uw schermdeling aan zetten en uw presentatie verzorgen.

Stand tip!

Op het moment dat een bezoeker uw digitale stand binnenkomt en u start op dat moment ’toevallig’ uw presentatie of de stand komt ineens ’tot leven’, dan zal menig bezoeker zich opgelaten voelen en wegklikken. Begin gewoon aan uw presentatie of blijf actief als standhouder, ook al heeft u nog geen bezoekers in de stand!

Een online expo werkt vluchtig en enigszins anoniem (men kan weer snel wegklikken) maar is zeer gericht: in plaats de hele expo op een fysiek event afstruinen wat veel tijd in beslag neemt en vaak al op afstand ziet dat de standhouder(s) in gesprek zijn, bezoekt men nu rechtstreeks een digitale stand waarin men interesse heeft! Iedereen die uw stand bezoekt is een lead, klant of goede relatie.

Contact bezoekers

Uw film / standbemanningsruimte neemt ongeveer 3/4 van het scherm inbeslag. Aan de rechterzijde daarvan staan uw bedrijfsgevens zoals tenaamstelling en uw website link. In diezelfde ruimte vindt u ook een chatmogelijkheid en een knop voor informatie aanvraag.

Chat mogelijkheid

Geheel rechts staat er een chat open. Dit betekent dat bezoekers die graag op dat moment een vraag hebben, deze kunnen stellen via de chat. U als standhouder kan hierop gelijk antwoorden. Via de chat kunt u ook aangeven dat zij middels een 1-op-1 contact rechtstreeks met u (of uw collega) kunnen videobellen.

Knop contactverzoek

Een andere contact mogelijkheid voor bezoekers is de knop ‘Neem contact met mij op’. Na het indrukken daarvan wordt er direct een email naar u gestuurd met daarin alle gegevens die in het account van de bezoeker staan (naam, bedrijf, emailadres, Linkedin profiel, etc; wat de bezoeker heeft opgegeven). U kunt hierna de bezoeker opzoeken via een 1-op-1 gesprek of (op een later tijdstip) terug mailen, bellen, etc.

Heef u specifieke vragen rondom het evenement die niet op deze website staan vermeld (werving, reserveringen, financiële zaken), dan kunt u zich wenden tot Bouwen met Staal, Erik de Jong, telefoon +31 (0)23 – 737 07 63, mobiel +31 (0)6 – 24 68 52 25 of via email.