TATA STEEL TOUR 2018

Tijdens de Nationale Staalbouwdag biedt de Tata Steel Tour u een fascinerend ‘kijkje in de keuken’ van een van de grootste staalproducenten ter wereld: Tata Steel Europe in IJmuiden.

Als bezoeker van de Nationale Staalbouwdag kunt u zich op woensdag 3 oktober bij de infobalie van Bouwen met Staal (bij de entree van het Staaltheater) inschrijven voor (gratis) deelname aan de Tour. Daarna maakt u per Tata Steel bus een guided tour langs de verschillende productiefaciliteiten. De tour wordt tijdens de Nationale Staalbouwdag meerdere malen georganiseerd. Zit de bus voor een rit al vol, dan kunt u meedoen aan een volgende rit.

Organisatie:

Staalstad aan zee

Tata Steel heeft meerdere locaties in ons land (IJmuiden, IJsselstein, Maastricht, Nieuwegein, Oosterhout, Zwijndrecht). Daarvan is IJmuiden zonder twijfel de meest bezienswaardige vestiging. En groot: op het 750 hectare grote bedrijfsterrein kun je 1.500 voetbalvelden óf het complete grondgebied van de gemeente Bussum kwijt. Tata Steel IJmuiden biedt werkgelegenheid aan zo’n 9.000 mensen, verdeeld over 13 fabrieken, eigen researchcentrum, ingenieursbureau en ICT-centrum én logistieke onderdelen. Over het terrein loopt zo’n 100 kilometer spoor en 80 kilometer autoweg. De ligging aan de Noordzee is even logisch als strategisch; voor efficiënte aanvoer per schip van de grondstoffen voor de staalfabricage.

De grootschaligheid, diversiteit en intensiteit van de staalproductie in IJmuiden wordt u glashelder tijdens de Tata Steel Tour op de Nationale Staalbouwdag. Mogelijke haltes van de tour zijn de

oxystaalfabrieken:

dompelverzinklijnen:

en natuurlijk de warmbandwalserij:

In de warmbandwalserij (lengte: 1,5 km) worden plakken staal van 8–12 m lang en zo’n 22,5 cm dik uitgewalst tot diktes van 1,5–20 mm. Bij aankomst gaan de plakken eerst de oven in, om de temperatuur te bereiken die voor het walsen gewenst is: 1250 ºC. Daarna worden de roodgloeiende dikke platen fasegewijs steeds dunner gewalst en onder luid gesis en dikke stoomwolken schoongespoten met water. Aan het eind van de walssectie wordt het blinkende staal met een snelheid van 70 km per uur op haspels gerold; voor toepassing in de automobielindustrie, witgoed, packaging en de bouw.

 

ontwikkelingen & trends

Wat zijn de laatste trends en thema’s in de bouw?

Wat zijn de belangrijke marktontwikkelingen in de (staal)bouw?

Welke belangwekkende bouwprojecten zijn in aantocht?

Wie wint de Nationale Staalprijs?

Vergroot uw kennis, verruim uw inzichten en versterk uw netwerk. Binnen één dag: de Nationale Staalbouwdag, het grootste staalbouwevent van de Benelux!

bezoekers

stands

lezingen

kopjes koffie

laatste Nieuws

Duurzaam vernieuwen van bruggen op de Staalbouwdag

Maandag 11 oktober a.s. is Staalbouwdag 2021. Als vanouds biedt de Staalbouwdag u op locatie – Theater Amsterdam – een vakbeurs met nieuwe dan wel vernieuwende producten en diensten voor het bouwen met staal en een congres rond belangwekkende nieuwe ontwikkelingen....

Staalbouwdag weer écht live

Wellicht is ‘t nog even wennen, maar zo langzamerhand stappen steeds meer evenementen over van online naar de vertrouwde uitvoering op locatie. Zo ook de Staalbouwdag 2021. Na de volledig online versie van vorig jaar kunt u dit jaar op maandagmiddag 11 oktober a.s....

(advertenties)

[adrotate group=”5″]
[adrotate group=”6″]