Studentenprogramma 2019

 STAAL GAAT ‘T MAKEN

Studentenprogramma 2019:

Ook dit jaar verwelkomt de Nationale Staalbouwdag de aankomende generatie bouwprofessionals: ruim 400 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek van TU’s, HBO- en MBO-scholen. Het studentenprogramma wordt in de ochtend ingeluid met groepsexcursies naar interessante staalbouwbedrijven of bouwprojecten in uitvoering. Dit jaar zijn dat: het Theemswegtracé (Calandbrug), Utrecht Centraal Station en omgeving (met circulair paviljoen Greenhouse, de grote Luifel en multifunctioneel gebouw Platform), nieuwe Rechtbank Amsterdam en RAM-lab (3D-printen met staal).

In de middag kunnen de studenten rondkijken bij de exposanten op de beurvloer in de Van Nelle Fabriek. Er is een gratis lunch en de StudentenSTAALprijs 2019 zal worden uitgereikt. Naast vakinhoudelijke lezingen en seminars door bekende architecten, constructeurs en bouwers is er dit jaar op de beursvloer wederom het Studentencafé. Aan het studentencafé is dit jaar een gloednieuw onderdeel toegevoegd waarbij studenten de strijd met elkaar kunnen aangaan: de Escape game De Stalen Zenuwen Box. Het Studentencafé wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat, ASK Romein, IV-groep, Cauberg Huygen, Arcadis, Antea Group en ConstruSteel.

Doelgroepen: voltijds studenten aan technische universiteiten, hogescholen en Academies van Bouwkunst en het middelbaar beroepsonderwijs (richtingen/opleidingen: bouwkunde, civiele techniek, bouwtechnische bedrijfskunde, built environment, ruimtelijke ordening). Uiteraard zijn de (begeleidende) docenten ook van harte welkom.

Deelname: gratis na inschrijving (op deze website) voor bezoek Nationale Staalbouwdag 2019.

Organisatie:

Sponsors:

Tijdschema: 

Ca. 9.00 – 12.00 Ochtendprogramma met projectbezoek of bedrijfsbezoek. Elke opleiding heeft een eigen programma, dat later wordt bekendgemaakt.

12.30 – 13.15 Lunch in het Studentencafé (stands 2 t/m 5 en 60 t/m 62)

13.30 – 14.15 Uitreiking studentenSTAALprijs 2019 in auditorium plenair #1

14.15 – 17.00 Gratis drankje en kennismaking bedrijven in het Studentencafé (stands 2 t/m 5 en 60 t/m 62)

14.15 – 17.00 (evt.) Rondgang over de beurs, keynote lezingen in plenair #1, Architectenseminar in plenair #2 (13.15 – 16.30), Hackathon (hele dag)

12.00 – 17.00 Escape game De Stalen Zenuwen Box in het Studentencafé (stands 2 t/m 5 en 60 t/m 62)

17.00 – 18.00 Borrel in het Studentencafé

Blokkenschema:

Programma onderdelen:

Excursies 
Locatie: divers
Tijd: ochtend

Ook dit jaar zijn er bedrijfs- en projectbezoeken. Zeker zijn: het Theemswegtracé (Calandbrug), Utrecht Centraal Station en omgeving (met multifunctioneel gebouw Platform), nieuwe Rechtbank Amsterdam en RAM-lab (3D-printen met staal). Afhankelijk van je plaats van herkomst zul je één van deze bedrijven of projecten bezoeken.

Bedrijvenbeurs
Locatie: beursvloer
Tijd: gehele dag

Dit jaar zijn er ruim 60 bedrijven te vinden op de beursvloer van de Nationale Staalbouwdag. Deze bedrijven zijn onder meer actief in engineering en ontwerp, gevel- en dakproducten, vloersystemen, staalbouw, staalbewerking, stalen halffabricaten, coaten en verzinken, verbindingsmiddelen en ontwerp- en rekensoftware.

StudentenSTAALprijs
Locatie: plenaire zaal 1
Tijd: 13:30–14:15 uur

Als jaarlijks onderdeel van de Staalbouwdag zal ook de StudentenSTAALprijs, de prijs voor afstudeerprojecten met staal, worden uitgereikt. De prijsuitreiking is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats vanaf 13.30 in de plenaire zaal 1. Bovendien is een overzicht van alle ingezonden projecten terug te vinden in een expositie in het Studentencafé. Hier zijn niet alleen de inzendingen op TU- en HBO-niveau tentoongesteld, maar ook de deelnemers aan de staalSCHOOLprijs op MBO-niveau van het Techniek College Rotterdam. 

Keynote-lezingen
Locatie: plenaire zaal 1
Starttijden: 12:00, 14:30 en 16:30

Vanaf 12:00 zullen een aantal toonaangevende projecten worden behandeld in de keynote-lezingen. Hierin zal onder andere een presentatie worden verzorgd door Benthem Crouwel Architects over de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. De Noord-Zuidlijn viel dit jaar in de prijzen als BNA Beste Gebouw 2019. De BNA stelt deze prijs jaarlijks beschikbaar voor het gebouw met de meest maatschappelijke meerwaarde. 

Studentencafé
Locatie: stands 2 t/m 5 en 60 t/m 62
Tijd: gehele dag

Het centrale meetingpoint voor studenten op de Nationale Staalbouwdag is het Studentencafé. Hier zullen verschillende bedrijven aanwezig zijn voor eventuele vragen of een gesprek. In het Studentencafé wordt de vreugde van het samenzijn aan het eind van de middag verhoogd met de studentenborrel. Het Studentencafé wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat, ASK Romein, IV-groep, Cauberg Huygen, Arcadis, Antea Group en ConstruSteel.

Escape game De Stalen Zenuwen Box (in het Studentencafé)
Locatie: stands 2 t/m 5 en 60 t/m 62
Tijd: middag

Heeft jouw team stalen zenuwen? Lukt het jullie om als snelste de kist te openen? Strijd tegen de timer en elkaar om jouw zenuwen te testen.
De toekomst vraagt voor innovatieve warmtewinning. En snel. Vorm een team om de uitdaging aan te gaan: zo snel mogelijk bij de juiste warmte bronnen zijn, voordat je concurrentie daar is. Als dat je lukt kan je proberen het slot van de kist te kraken. Strijd tegen elkaar én de tijd de winnaar van de dag te worden. Hoe diep kunnen jullie gaan om als snelste succes te hebben? 

Win je met je team van een ander team? Dan heb je prijs? Is je team het snelste van de dag? Dan winnen jullie de hoofdprijs!

Architectenseminar
Locatie: plenaire zaal 2
Tijd: 13:15 –16:10 uur

Het architectenseminar brengt enkele inspirerende, actuele renovatie- en transformatieprojecten van Nederlandse bodem onder uw aandacht. De projecten worden gepresenteerd door de direct betrokken ontwerpers en bouwers. Natuurlijk komt ook de herbestemming van de Van Nelle Fabriek aan bod via presentaties en een rondleiding door het complex.

 

  • Afbeelding: © Pieter Kers.
ontwikkelingen & trends

Wat zijn de laatste trends en thema’s in de bouw?

Wat zijn de belangrijke marktontwikkelingen in de (staal)bouw?

Welke belangwekkende bouwprojecten zijn in aantocht?

Wie wint de Nationale Staalprijs?

Vergroot uw kennis, verruim uw inzichten en versterk uw netwerk. Binnen één dag:
de Nationale Staalbouwdag, het grootste staalbouwevent van de Benelux!

bezoekers

stands

lezingen

kopjes koffie

laatste Nieuws

Duurzaam vernieuwen van bruggen op de Staalbouwdag

Maandag 11 oktober a.s. is Staalbouwdag 2021. Als vanouds biedt de Staalbouwdag u op locatie – Theater Amsterdam – een vakbeurs met nieuwe dan wel vernieuwende producten en diensten voor het bouwen met staal en een congres rond belangwekkende nieuwe ontwikkelingen....

Staalbouwdag weer écht live

Wellicht is ‘t nog even wennen, maar zo langzamerhand stappen steeds meer evenementen over van online naar de vertrouwde uitvoering op locatie. Zo ook de Staalbouwdag 2021. Na de volledig online versie van vorig jaar kunt u dit jaar op maandagmiddag 11 oktober a.s....

(advertenties)

[adrotate group=”5″]
[adrotate group=”6″]