STUDENTEN PROGRAMMA 2018

Het Studentenprogramma van de Nationale Staalbouwdag laat zo’n 400 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek aan TU’s en HBO- en MBO-scholen persoonlijk kennismaken met hun toekomst: de ontwerp- en bouwpraktijk in staal.

 

 

 

 

 

Ontvangst 

Op deze dag worden alle deelnemers opgehaald op het treinstation Beverwijk, waar het vervoer klaar staat voor alle programmaonderdelen. Uitvalsbasis voor het studentenprogramma is het terrein van TATA Steel in IJmuiden.

Het studentenprogramma is compleet met de gratis lunch (aangeboden door Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, SNS) en de afsluitende borrel (aangeboden door Tata Steel) op de beursvloer. Studenten hebben de mogelijkheid om hun eigen dagprogramma te kiezen. Zie onderstaand voor het overzicht van alle mogelijke dagprogramma’s.

Excursie Zeesluizen  

Bouwen met Staal organiseert, m.m.v. Tata Steel, voor meerdere groepen studenten een excursie naar de nieuwe zeesluis binnen het bestaande sluizencomplex bij IJmuiden. In informatiecentrum SHIP wordt uitleg en uitzicht geboden over de waterkering met zijn enorme stalen deuren: 72x11x25 m. en 2.400 ton per exemplaar. Dit zijn geen standaard sluisdeuren, maar ‘roldeuren’ die werken volgens het zogeheten kruiwagenprincipe. Aan de binnenzijde van de deuren zorgen stalen vakwerkconstructies voor de benodigde robuustheid en aanvaringsbestendigheid.

 

Fabrieksbezoek

Tijdens de Nationale Staalbouwdag biedt de Tata Steel Tour u een fascinerend ‘kijkje in de keuken’ van een van de grootste staalproducenten ter wereld: Tata Steel Europe in IJmuiden.

Studentencafé

Het centrale meetingpoint voor studenten op de Nationale Staalbouwdag is het Studentencafé (stands 30–33) op de expo. Hier zullen verschillende bedrijven aanwezig zijn voor eventuele vragen of een gesprek. In het Studentencafé wordt de vreugde van het samenzijn vanaf 15:30 uur verhoogd met de studentenborrel. Het Studentencafé wordt mede mogelijk gemaakt door ASK Romein, Pieters Bouwtechniek en Arcadis. 

StudentenSTAALprijs 

Als een jaarlijks onderdeel van de Staalbouwdag zal ook de StudentenSTAALprijs, de jaarlijkse prijs voor afstudeerprojecten met staal, worden uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats vanaf 13:30 uur in de congreszaal. De expositie van alle ingezonden projecten is in stand 29, vlak naast het Studentencafé.

Workshop Hyperloop 

Dit jaar wordt door Tata Steel een workshop georganiseerd over de ontwikkeling van de Hyperloop-buis. Lees een introductie over dit nieuwe, hightech transportsysteem op de website van Hardt. Tata Steel gelooft dat een optimale buis een belangrijke succesfactor is voor het gehele Hyperloop-concept. Deze maakt namelijk een significant onderdeel uit van de totale kosten. Samen met verschillende partners is Tata Steel geruime tijd bezig met de ontwikkeling. Aan het begin van de workshop wordt hier uitleg over gegeven. Tijdens de workshop ervaar je zelf wat er komt kijken bij het ontwikkelen van dit hightech project. De workshop is voor alle geïnteresseerde deelnemers. Studenten en professionals kunnen zich voorafgaand aan de Staalbouwdag opgeven door een email te sturen. Wees er snel bij, want vol is vol. Als er op de Staalbouwdag zelf nog plekken over zijn, kun je je inschrijven bij het Studentencafé (stand 29 – 33).

 

Dagprogramma studenten  

Vroegere studentenprogramma’s kunt u hier terugzien.

 

Foto’s: Pieter Kers en (zeesluis:) SHIP.
ontwikkelingen & trends

Wat zijn de laatste trends en thema’s in de bouw?

Wat zijn de belangrijke marktontwikkelingen in de (staal)bouw?

Welke belangwekkende bouwprojecten zijn in aantocht?

Wie wint de Nationale Staalprijs?

Vergroot uw kennis, verruim uw inzichten en versterk uw netwerk. Binnen één dag:
de Nationale Staalbouwdag, het grootste staalbouwevent van de Benelux!

bezoekers

stands

lezingen

kopjes koffie

laatste Nieuws

Duurzaam vernieuwen van bruggen op de Staalbouwdag

Maandag 11 oktober a.s. is Staalbouwdag 2021. Als vanouds biedt de Staalbouwdag u op locatie – Theater Amsterdam – een vakbeurs met nieuwe dan wel vernieuwende producten en diensten voor het bouwen met staal en een congres rond belangwekkende nieuwe ontwikkelingen....

Staalbouwdag weer écht live

Wellicht is ‘t nog even wennen, maar zo langzamerhand stappen steeds meer evenementen over van online naar de vertrouwde uitvoering op locatie. Zo ook de Staalbouwdag 2021. Na de volledig online versie van vorig jaar kunt u dit jaar op maandagmiddag 11 oktober a.s....

(advertenties)

[adrotate group=”7″]
[adrotate group=”8″]