Constructeursseminar-2012

Voor nieuwe kennis van de mogelijkheden van staal bij het bouwkundig en constructief ontwerp organiseert Bouwen met Staal tijdens de Nationale Staalbouwdag twee praktijkgerichte seminars. ‘Vloeren maken het’ heet het ochtendseminar, speciaal voor de constructeur. Voor architecten is er het middagseminar ‘Gevels maken het’.

‘Vloeren maken het‘ – seminar voor constructeurs

Het seminar ‘Vloeren maken het’ belicht de constructieve hoofdaandachtspunten voor een succesvolle inzet van eigentijdse, licht-gewicht vloersystemen. Over het voetlicht komen: de Slimline-vloer, composietvloeren en houten vloeren en de mogelijkheden daarbij voor toepassing in een stalen hoofddraagconstructie. Daarnaast geeft Rob Baaij (Baaij Software Engineering) uitleg over Gligger, het nieuwe Windows-programma van Baaij en Bouwen met Staal voor draagkrachtberekeningen van geïntegreerde stalen liggers.

programma:

11.30 Opening – Bennie Potjes (Bouwen met Staal), seminarleider

11.40 Slim ontwerpen met houten vloeren – Martijn Monné (constructeur, Metsawood)

11.55 Composiet vloeren – Simon de Jong (FiberCore)

12:10 Pauze

12.30 Gligger 1.0 – Rob Baaij (Baaij Software Engineering)

12.45 Slimlinevloer – Hendrik Grüter (Slimline Buildings)

13.00 Einde

• Bent u geïnteresseerd in dit seminar? Schrijf u hier in voor (gratis) bezoek Nationale Staalbouwdag en geef daarbij op dat u het constructeursseminar bijwoont. Vóór en ná het seminar heeft u alle gelegenheid tot het bezoeken van andere programmaonderdelen, zoals de vakbeurs en de lezing van Johan Galjaard (voorzitter VNconstructeurs) over constructieve veiligheid in de congreszaal, vanaf 13:25 uur.