Mede als opwarmertje voor de Staalbouwdag organiseert Liemar (partner Staalbouwdag 2020) samen met Bouwen met Staal een tweetal informatieve webinars rond de ervaringen van staalconstructiebedrijven met automatisering en hoe dat bijdraagt aan een efficiënte en doeltreffende bedrijfsvoering.

De eerste aflevering van het tweeluik staat op de rol voor donderdag 24 september a.s. en heeft Hardeman Veenendaal als hoofdrolspeler. Via een korte video laat het bedrijf zien hoe de inzet van AVEVA Bocad constructiesoftware resulteert in optimalisatie van de workflow en daarmee een beter rendement op de projecten. Door te werken met een 3D-model (AVEVA E3D Structural Design) kunnen de verschillende projectpartners van Hardeman ‘in realtime’ beschikken over de benodigde informatie en hun eigen informatie daaraan toevoegen. Opbrengsten: snelle en efficiënte onderlinge communicatie, minder misverstanden en fouten, lagere faalkosten en betere mogelijkheden om tijdig eventuele onvolkomenheden te traceren en te elimineren.

Precies een week later, donderdag 1 oktober, volgt de tweede episode: ‘Strakke planning van tekenkamer tot fabriek’. In dit webinar laat GB Steelgroup weten hoe ’t omgaat met de factor ‘tijd’ en hoe ’t weet te besparen op tijd (en daarmee geld) door gebruik te maken van ERP-software van Liemar. Tijdens dit webinar krijgt u tevens – via video – een kijkje in de ‘projectplanningskeuken’ van Kampstaal. De video leidt u rond door het kantoor en de fabriek van het staalconstructiebedrijf in Emmeloord, dat deel uitmaakt van de GB Steelgroup.