Terugblik Studentenprogramma 2012

Nationale Staalbouwdag - Studentenprogramma

Het studentenprogramma Nationale Staalbouwdag 2012:

Klik op de titels van de lezingen om een pdf van de presentatie te downloaden.

07:30 – 09:00  Ochtendprogramma voor studenten uit Arnhem, Delft, Enschede, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Rotterdam en Zwolle. Ophalen touringcar bij hogeschool of universiteit, bezoek staalconstructiewerkplaats en brengen naar Katwijk
09:45 – 11:30  Pendelbussen van station Leiden CS naar Katwijk voor studenten uit overige steden zoals Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Tilburg en Utrecht
11:45 – 12:55  Lunchlezingen voor Civielers in de Lounge:
1. Project renovatie bruggen door Æde van de Weij en Edo Vonk namens Rijkswaterstaat
2. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg door Rob de Bas namens Vroba Detachering
13:00 – 13:20  Uitreiking studentenSTAALprijs 2012 in Congreszaal
13.35 – 14.25  Masterclass door studieverenigingen in stand studentenSTAALprijs
1. Studiereis Sint Petersburg/Moskou door Maarten Mathot (Dispuut Utiliteitsbouw, Civiele Techniek, TU Delft)
2. Studiereis Zuid-Korea door Peter Horst (BOSS, Bouwkunde, TU Delft)
3. Studiereis Finland, Estland en Letland door Olivier Sauer, Daan de Koning en Sven Kroos (Support, Bouwkunde, TU Eindhoven)
4. Presentatie CST-Dispuut door Guido Smit (CST-Dispuut, Civiele Techniek, TU Delft)
13:30 – 15:30  Optioneel bezoek aan staalconstructiewerkplaats (uitsluitend voor studenten die met het openbaar vervoer zijn gekomen)
16:00 – 17:00  Borrel
17:00  Vertrek bussen naar Arnhem, Delft, Enschede, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Rotterdam en Zwolle of naar station Leiden CS

 

De programma’s van de verschillende onderdelen vindt u bij de downloads.

 

Sponsoren 2012

De sponsoren van het studentenprogramma op de Nationale Staalbouwdag 2012 zijn:

Vroba Detachering logoTATA SteelRijkswaterstaat logo

 

 

Sponsors 2012

Rijkswaterstaat logo

Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat werken we aan verbindingen. Over weg en water. Met de politiek, met aannemers en (vaar)weggebruikers. Tussen maatschappelijke dilemma’s en effectieve oplossingen. En natuurlijk met onze medewerkers, want verbinden begint bij je eigen mensen. In 2010 behoorden we volgens Intermediair tot de beste publieke werkgevers van Nederland. En daar zijn we trots op!

Ruim 3.200 kilometer rijkswegen, 1.600 kilometer vaarwegen en meer dan 65.000 km2 oppervlaktewater. Dat is het werkterrein van Rijkswaterstaat, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De landelijke en regionale diensten van Rijkswaterstaat zetten zich in voor droge voeten, vlot en veilig verkeer over weg en water, voldoende en schoon water en betrouwbare en bruikbare informatie. Taken die van levensbelang zijn voor Nederland.

Regisseur

Rijkswaterstaat voert deze taken niet zelf uit, maar stuurt marktpartijen aan die namens ons wegen, vaarwegen, bruggen en dijken ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Die rol van regisseur is een complexe. Kent veel verantwoordelijkheden, zit vol uitdagingen. De komende jaren neemt het verkeer op weg en water sterk toe. Stijgt de zeespiegel, daalt de bodem. Om Nederland leefbaar, bereikbaar en veilig te houden zijn innovatieve oplossingen nodig. Rijkswaterstaat is daarom op zoek naar technisch specialisten die in een probleem een uitdaging zien.

Bijzonder en uitdagend

Werken bij Rijkswaterstaat betekent werken aan bijzondere en uitdagende projecten in heel Nederland. Wij werken aan fysieke verbindingen in de vorm van snelwegen of hoofdwaterwegen, maar ook breder. Tussen visie, beleid en uitvoering, bijvoorbeeld. Tussen kwaliteit en kosten. Tussen overheid, marktpartijen en de eindgebruiker. Kernbegrippen binnen onze organisatie zijn publieksgericht werken, netwerken verbinden en werken in teamverband.

Wil je meer weten over de uitdagende projecten die we uitvoeren? Over de mensen van Rijkswaterstaat? Onze stage- en afstudeermogelijkheden of ons traineeprogramma? Kijk dan op www.rijkswaterstaat.nl

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat

Vroba Detachering logo

Vroba Detachering

Vroba is een middelgroot ingenieurs- en constructiebureau gevestigd in Tienhoven. Detachering is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen binnen onze organisatie. Zo hebben Vroba-medewerkers ruim een jaar lang hun medewerking verleend aan de totstandkoming van het Wembley National Stadium te Londen, waarvan enige maanden op de bouwlocatie te Londen.

Vroba is erop berekend goed opgeleide en getrainde tekenaars en constructeurs, compleet met de benodigde hard- en software voor kortere of langere tijd op locatie te stationeren, om de tijdelijke onderbezetting van uw tekenkamer op te vangen.

SNS

De Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS) stelt zich ten doel de belangen te behartigen van aangesloten staalconstructiebedrijven, die zich bezighouden met het vervaardigen en/of leveren van staalconstructies. Dit doet de SNS door informatie-uitwisseling, kwaliteitsborging en bevordering van samenwerking tussen lidbedrijven. De SNS werkt op velerlei gebied nauw samen met Bouwen met Staal en sponsort een aantal activiteiten waaronder onderwijsactiviteiten en TU-promotieonderzoek.

TATA Steel

Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Tata Steel wil verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf. De hoofdvestiging van Tata Steel Nederland staat in IJmuiden.